fredag 4 december 2009

Thomas Mattson - en ny Strömstedt?

Fascineras alltmer av att Expressen fått en drivande kvällstidningschef, liknande den som Bo Strömstedt var på tidningens storhetstid. Expressen har halverat sin upplaga de senaste tjugo åren och överlever numera på att sälja maffiafilmer och dansbansskivor med tidningen. Men under Mattssons ledning har tidningen kommit ut på den journalistiska banan, bland annat med avslöjandet om Guillous KGB-kontakter.


Mattsson profilerar sig också hårt i kampen för Dawit Isaak. Han är resonerande i namngivnings- och publicisistetiska frågor på det lätt dubbelmoraliskt ekvibliristiska kvällstidningssätt som Strömstedt på sin tid var mästare på. I senaste inlägget på sin blogg skriver han om hur tidningen hanterat rapporteringen om ryktena kring Tiger Woods.
Mattsson förstår också att göra sig tillgänglig i den nya tiden.

Häromdagen behövde jag underlag för en debatt och kastade iväg en twitterfråga till Mattsson om vad det är fel på dagens journalistutbildningar. Samma natt fick jag ett 17 twitterinlägg långt - och mycket användbart - svar tillbaks.

Återstår att se om Mattsson ska lyckas vända Expressenskutan, men jag gissar att folket på tidningen gillar att ha en riktig - och modern - kvällstidningsmurvel vid rodret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade