onsdag 24 februari 2010

Guldspadenominerad

Föreningen Grävande Journalister meddelade idag vilka de nominerat till det prestigefyllda priset Guldspaden. Kalla fakta blev dubbelt nominerad:

I teveklassen nomineras Per Hermanruds granskning av djurplågeriet inom dunindustrin, "Dun till varje pris".

I webbklassen nomineras "Kalla fakta om de folkvalda", vår databas över riksdagens ledamöter. De som nomineras för detta är Ann Tiberg, Jenny Zettergren och jag.

Det är stort att få vara med och tävla om Guldspaden, så idag är jag extra glad. Det var vi som blev nominerade, även om många fler medverkade i det stora projektet. I det redaktionella arbetet med riksdagsgranskningen deltog också: Jennifer Jerez, Susanna Andersson, Sandra Foresti, Ann Johansson och Kajsa Lindohf. Det tekniska utvecklingsarbetet gjordes av: Magnus Rimbark, Kristian Saebdal, Brian Riddle, Henrik Box och Per Åström.

Kalla faktas kommentar till nomineringarna.
Länkar:


2 kommentarer:

  1. Och hur känns det idag då, när Kalla Fakta dragit tillbaka flera nomineringar?

    SvaraRadera
  2. Nja, vi har inte dragit tillbaka nomineringarna i sig, utan det var mera fråga om tydlighet och konskvens vad gäller vilka personer som nominerades för dun-avslöjandet. Det var ett missförstånd hos juryn som nu har rättats till.

    I och för sig väcker det tankar kring ett problem med sådana här priser. Det är egentligen lite knepigt med att det är personer som nomineras till Guldspaden. Ibland är det svårt att avgöra vilka som ska stå med vid nomineringar, särskilt vid stora projekt med många inblandade.

    En bättre ordning, som Grävande Journalister borde fundera över, vore att göra som man gör med till exempel med Stora Radiopriset, att det själva grejen som nomineras, dvs reportaget eller avslöjandet - och sedan kan det omfatta alla som varit med att producera det, i den omfattning man tycker att man varit delaktig.

    SvaraRadera

Bloggintresserade