måndag 17 oktober 2011

Jag, en arg konsument - i radio

På onsdag progamleder jag P1:s konsumentprogram Plånboken för första gången. Idag började jag på det nya jobbet. Och hjärtat klappar dubbelslag av att vara tillbaka i den bästa av journalistiska genrer.

Mitt journalistiska liv började på allvar för mer än 20 år sedan som reporter och programledare på Konsumentekot, det program som då bevakade dessa frågor i P1. Och det är en lycka att få hålla på med detta igen, även om formerna och attityden är något annorlunda.

Sveriges Radio har skickat ut ett pressmeddelande där jag får säga något om mig själv:

– Själv är jag en arg konsument med rättshaveristiska drag. Jag kokar av ilska när jag får en saltad räkning från en hantverkare eller när någon skojare lurar mina barn med konstiga personlighetstest på nätet. Jag vill se sådana företag dras fram i ljuset och ställas till svars.

Och om programmet får jag säga:


– Plånbokens styrka är att det utgår från frågor som ligger närmast lyssnarna, de mest konkreta, de som handlar om kronor och ören, snarare än miljoner och miljarder.

Om hur jag vill förändra programmet säger jag att vill göra det ännu vassare, tuffare och roligare. Och att vi ska bygga det ännu mer på lyssnarnas medverkan via brevtips, mejl, telefon och sociala medier.

Plånboken sänds onsdagar kl. 10.03 i P1, repris fredag kl. 00.03 och söndag kl. 14.03.


I programmet blandas lyssnarnas frågor till experterna med matnyttiga reportage. Det handlar om sådant som påverkar hushållsekonomin och oss som konsumenter. Det är ekonomijournalistik som alla förstår.


Mer info: sverigesradio.se/p1/planboken


Pressbild (foto: Mikael Grönberg/SR)

Björn Häger, ny programledare för Plånboken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade