torsdag 15 oktober 2009

Kalla faktaÄntligen. Efter en tids intensivt faktakollande och redigerande, är höstens grävprojekt ute i luften: Kalla fakta, den 11 okt, i TV4 om riksdagens och i synnerhet Thomas Bodströms frånvaro från voteringarna.

Kalla faktas program om riksdagen går att se via TV4:s hemsida.

Där finns också vår granskning av Thomas Bodström sammanfattad i en artikel.

På Kalla faktas hemsida har vi också lagt ut en ambitiös databas.

I databasen går det att söka på alla ledamöter i riksdagen och se vad de har för sidouppdrag, inkomster och frånvaro.

Bakom programmet och databasen ligger ett klassiskt grävprojekt, där vi haft lyxen att vara två reportrar som jobbat ihop, Ann Tiberg och jag. Vi har också haft hjälp ovärderlig hjälp av Jenny Zettergren, Jennifer Jeres och Susanna Andersson som gjort olika delar av researchen. Lars Falkenström har som redigerare trollat ihop ett snyggt program av vårt material.

Nyheten om Thomas Bodströms frånvaro för advokatjobb, har väckt många reaktioner. Mest är det människor som är upprörda över Bodströms dubbla ersättningar. Men det som varit mest fascinerande att följa i svallvågorna av avslöjandet, är hur Bodström i intervjuer och på sin blogg upprepar märkliga och direkt felaktiga påståenden om vad han gör i riksdagen.

Låt oss återkomma inom kort med en studie i Bodströmsk advokatyr. Vi tror att den kan vara intressant för alla som är intresserade medieretorik, "spin" och gränserna för sant och osant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade