torsdag 17 februari 2011

Vem mördade Olof Palme? Leif GW Persson söker svar i Veckans brott tisdag 22 februari

Klockan 23.21 den 28 februari 1986 smyger en man fram bakom Olof och Lisbet Palme som är på väg hem längs Sveavägen i Stockholm. Han lägger handen på statsministerns vänstra axel och fyrar av ett direkt dödande skott i hans rygg. Händelsen förändrade Sverige och har lett till världens kanske mest omfattande brottsutredning.

Polisen sliter fortfarande med nyckelfrågan: vem var det som sköt? Var det Christer Pettersson, eller var det någon annan?

I SVT:s program Veckans Brott nu på tisdag den 22 februari ger Leif GW Persson sitt svar.

Denna säsong är jag redaktör för programmet Veckans Brott. Och jag kan säga att avsnittet nu på tisdag, där vi bit för bit går igenom spåren efter Olof Palmes mördare, det vill ni inte missa.

Här på redaktionen har vi just klippt färdigt programmets inledning. Den fick i alla fall mina nackhår att resa sig. Och det beror inte bara på att jag i sammanhanget har en central statistroll - där uppgiften varit att ett antal gånger bli skjuten i ryggen av en okänd mördare i korsningen Sveavägen-Tunnelgatan.

3 kommentarer:

 1. Det ska bli intressant att se!

  /J

  SvaraRadera
 2. Jag har hört att det var du som fick spela Olof Palme i rekonstruktionen i programmet. Stämmer detta och varför just du isf? =)

  SvaraRadera
 3. Det var jag som spelade Palme. Skälet till det var enkelt: som redaktör var jag den enda närvarande manliga medarbetaren som inte filmade, tog upp ljud, spelade mördare eller pratade. Tror också att jag lyckades falla till marken på ett autentiskt sätt. Så väl i alla fall att några förbipasserande kom fram och undrade hur det stod till.
  /Björn

  SvaraRadera

Bloggintresserade