tisdag 15 juni 2010

Nu händer det grejer!

Häromdagen hade en av TV4-kollegerna med sig en äkta iPad till en konferens. Och det räckte att se den och hålla i den för att inse att det kommer att hända grejer inom medievärlden. Och det kommer att gå fort.

- Aldrig! fräste gäster vid en middag för något år sedan när jag hävdade att vi under vår livstid kommer att uppleva att fler böcker blir lästa på något annat medium än papper.


De intellektuella middagsgästerna tog påståendet som en personlig förolämpning. Böcker är förknippat med starka känslor. Vad man har i bokhyllan speglar ens person. Blotta tanken att kasta bort böcker är för vissa något djupt stötande. Och så har det varit under några år.


Konservativa pappersälskare gnölar pessimistiskt varje gång någon börjar prata om hur läsplattorna kan revolutionera mediesamhället. Ingen imponerades av den Sony Reader jag tog hem från New York för några år sedan. Den var en tämligen värdelös pryl som numera bara står hemma i hyllan och samlar damm.


Men nu har teknikutvecklingen hunnit dit den ska. Nu köar de första entusiasterna för att bli med iPad. Förlag och mediekoncerner börjar tänka innehåll och använding. Proppen har gått ur. Nu lossnar det. Snart kommer massmarknaden för iPad till Sverige. Och jag tror inte jag är den ende som har fantasi nog att se potentialen i de förändringar det kan föra med sig.


Går det att köpa iPad-aktier, så köp dem nu!


Kanske kommer detta att i efterhand betraktas som en av årets viktigaste medienyheter:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade